Over ons

Van Esch is al sinds 1970 een begrip in Berlicum en omstreken. Ons doel is het overbrengen van onze passie voor metaal. Dit doen wij door uw aanvraag met zorg te behandelen en altijd een meedenkende partij te zijn in uw project. Door onze kennis van het materiaal kunnen wij u altijd van gepast advies voorzien.

Ing. Herman van Esch

Eigenaar/tekenaar

Geschiedenis

Nadat Frans van Esch als constructie bankwerker bij enkele bedrijven heeft gewerkt, begint hij in 1970 in Berlicum een eigen smederij en constructiebedrijf. Aanvankelijk ook voor reparatie van landbouwwerktuigen, maar al snel worden de eerste spanten voor schuren gemaakt. Ook worden er voor de snel toenemende woningbouw stalen trappen, balkonleuningen e.d. gemaakt.

De landbouwwerktuigen verdwijnen al snel naar de achtergrond, wel maakt Frans zijn 50 jarig jubileum als hoefsmid vol. In de jaren 70 en 80 worden er volop stalen ramen en deuren gemaakt. Door de opkomst van geïsoleerde aluminium en kunststof ramen stopt de vraag hiervoor. Het aantal constructies voor de industrie en spanten voor de agrarische markt nemen fors toe.

Na de eeuwwisseling neemt Herman gaandeweg de dagelijkse leiding over van Frans. Door zijn achtergrond als werktuigbouwkundige wordt er steeds meer ontwerp en tekenwerk in eigen beheer gedaan. De nadruk komt steeds meer te liggen op samenwerken en meedenken met klanten en oplossingsgericht werken.

Het scala van producten blijft daarbij erg breed en varieert van hijsconstructies in productiehallen, interieurproducten zoals stalen ramen, deuren en trappen tot componenten voor behandeltafels. Daarvoor verwerken we ook RVS en glas. Zowel voor de zakelijke en de particuliere markt zijn we steeds vaker een partner van de ontwerpfase tot en met de oplevering.